dilluns, 19 de desembre del 2011

El bloc de Pere Justo vos desitja unes bones festes




Pere Justo desitja unes bones festes i molt bones sintonitzacions a tots els aficionats a la ràdio (sobretot a la d'ona curta) i a la literatura, i agraeix l'interés a tots els estadounidencs, alemanys, ucraïnesos, russos, japonesos, holandesos, italians, brasilers, uruguaians i espanyols que durant els mesos de vida del bloc, s'hi han acostat i fins i tot l'han trobat interessant. A tots, moltes gràcies i bones festes.

divendres, 16 de desembre del 2011

Targeta QSL de Ràdio Rebelde, Cuba



Pere Justo ha rebut una simpàtica targeta QSL de Ràdio Rebelde, Cuba, que verificava un informe de recepció de l'emissora, sintonitzada en el passat mes d'agost. Va tardar 106 dies a arribar, després d'enviar una carta amb l'informe a la següent direcció: Radio Rebelde, Calle 23 nº 258, L y M. Vedado, Plaza de la Revolución, La Habana 10400, Cuba. La targeta QSL ha arribat acompanyada de dues petites postals amb diferents imatges del "Che" Guevara i d'una altra postal de tamany més gran, firmada per la Sra. Josefina Bolaños, de la secció de Relacions Públiques de Ràdio Rebelde.
La postal més gran reprodueix un plat pla, pertanyent al Comte de Jaruco y Mopox, conservat al Museu Nacional d'Arts Decoratives de l'Havana. El primer comte de Jaruco fou el Dr. Gabriel Antonio Beltrán de Santa Cruz y Aranda, que va rebre el títol de Comte de Jaruco pel rei d'Espanya Carles III, pels seus grans mèrits i servicis. Havia nascut a l'Havana el 4 de juny de 1719 i va ser il·lustre lletrat, advocat dels Reials Consells del Monarca, Fiscal de la Reial Hisenda de Cuba, alcalde ordinari de la seua ciutat natal, catedràtic de la Universitat de l'Havana i un dels fundadors del periòdic "El Pensador".
Segons informació de la pàgina web de Ràdio Rebelde, l'emissora fou fundada el 24 de febrer de 1958, pel comandant Ernesto Guevara de la Serna, en Altos de Conrado, en la Sierra Maestra, en la província més oriental de Cuba. El 17 de febrer va arribar la planta elèctrica i els primers equips que junt amb el reduït grup de quatre companys van formar la llavors emissora clandestina Ràdio Rebel. La primera transmissió que es realitzà va durar 20 minuts. Eixe dia no es va identificar l'emissora com seria habitual, amb l'estremidor "Aquí, Radio Rebelde..." La primera cosa que va eixir a l'aire van ser les notes de l'Himne Invasor, el primer part de guerra del Combate Pino de Agua i altres accions de la columna del Che; el capità Luis Orlando Rodríguez, el director, va redactar i va llegir un editorial relacionat amb l'efemèride del 24 de febrer i la fundació de l'emissora:
"...Aquí Radio Rebelde, la voz de la Sierra Maestra, transmitiendo para toda Cuba en la banda de 20 metros diariamente, a las 5 de la tarde y 9 de la noche, desde nuestro campamento rebelde en las lomas de Oriente".
En l'actualitat Ràdio Rebelde es troba situada en l'edifici de l'Institut Cubà de Ràdio i Televisió (ICRT). L'emissora transmet les 24 hores del dia, una programació essencialment informativa. Un elevat percentatge de les seues transmissions es dedica als esdeveniments esportius cubans, amb especial atenció a l'esport nacional, el beisbol, i a l'esport internacional en viu o de manera diferida.

divendres, 9 de desembre del 2011

Targetes QSL de La Veu de la República Islàmica de Iran




Després de molt de temps sense contacte amb aquesta emissora, Pere Justo ha rebut dues espectaculars targetes QSL, i una tercera targeta molt vistosa també. Tot això en companyia d'un banderí de l'emissora i de tres exemplars endarrerits de "Panorama islámico", una revista mensual de contingut polític, econòmic, religiós, cultural i social sobre Iran. Va tardar 141 dies a arribar després d'enviar un correu-e a spanishradio@irib.ir.
La primera QSL mostra el pont Khaju, en la ciutat d'Isfahan, localitzada a 340 kilòmetres al sud de Teheran. La ciutat té actualment una població d'aproximadament un milió i mig d'habitants. El pont fou construït en 1650 i té 123 metres de llarg i 24 arcs que s'aprecien en la fotografia perfectament.
En la segona tarjeta QSL admirem un preciós paisatge prop de Takab, en la província d'Azerbaidjan Occidental, una de les 30 províncies d'Iran, al nord-oest del país. Es tracta de la fortificació de Takht-i Soleyman (El Tron de Salomó), declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco. La fortificació, com s'aprecia en la foto, està situada en la vall, en una zona de camps de cultiu. El santuari va ser parcialment reconstruït amb posterioritat.
En definitiva, tres targetes realment espectaculars. Gràcies a l'emissora per presentar les verificacions dels informes de recepció d'aquesta manera tan acurada. El web de "La Veu de la República Islàmica de Iran" es pot consultar en http://spanish.irib.ir/
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dimecres, 7 de desembre del 2011

Targeta de NHK World, Japó


Es tracta d'una targeta postal de la secció portuguesa de l'emisora del Japó, rebuda per carta. Anava acompanyada dels nous horaris generals de l'emissora en totes les llengües en què emet, d'un full amb els noms i les fotos dels locutors del servei en portugués i d’un altre on figuren unes cançons en portugués i japonés, corresponents a l’espai de l'emissora "Vamos cantar em japonés". La cridanera i desconcertant postal es titula "Assecat de caquis", i és una foto feta en la prefectura de Yamanashi, la qual posseeix una de les taxes de producció de fruites més altes de tot el Japó. Em cap el dubte si són caquis de veritat. Gràcies, en qualsevol cas a la secció en portugués de NHK World per mantindre informada l'audiència i, a més, enviar-li postals tan atractives com aquesta.

Targeta QSL de Radio Free Asia, Estats Units


Pere Justo ha rebut 4 targetes QSL de Radio Free Asia, per un informe de recepció, en anglés, de les 11 freqüències en què emetia l'emissora en xinés mandarí en el moment de la recepció. El correu-e, amb un àudio adjunt, el vaig enviar a qsl@rfa.org i les targetes van tardar a arribar 10 dies. Commemoraven l'inici de les reemisions cap a Àsia de RFA, recomençades el 1996 i venien acompanyades d'un adhesiu amb el logo de l'emissora.
RFA és una estació de ràdio fundada pel Congrés dels Estats Units que emet en nou llengües diferents cap a Àsia. En principi difonia la propaganda del govern americà en les llengües locals dels països comunistes d'Àsia. Tornà a emetre de nou, com hem dit, el 1996 i assegura que vol portar la llibertat de premsa a les societats tancades d'aquell continent.
La frase impresa en la targeta és d'Aung San Suu Kyi, activista birmana pels drets humans i premi Nobel de la Pau en 1991. Diu l'activista en la targeta que la recepció de Radio Free Asia és una font de fortalesa perquè és una emissora creada per a transmetre amb absoluta llibertat les opinions del món, també al poble de Birmània. La història de Aung San Suu Kyi mereix ser coneguda per vostés, si no la coneixen encara:
El seu partit, va guanyar a Birmània les eleccions de 1990 per majoria absoluta, però les autoritats militars es van negar a reconéixer aquest resultat, per la qual cosa no va poder formar un govern civil. Aung San Suu Kyi, subjecta a estreta vigilància, va preferir romandre al costat del seu poble i no acceptar l'exili que li oferien els militars a canvi del seu silenci.
Reconeguda com a presonera de consciència per Amnistia Internacional, té com a propòsit que el drama birmà no caiga en l'oblit. Des de 1996, poques vegades ha pogut rebre visites, ni tan sols la del seu espòs que morí en 1999. Un altre capítol de l'assetjament psicològic es va produir en 1999 quan al fill menor, Kim Htein Lin, se li va permetre reunir-se amb sa mare durant unes hores en l'aeroport de Rangun.
Durant el seu arrest domiciliari s'han produït manifestacions per tot el país, exigint-ne l'alliberament i la democràcia. Finalment, el 13 de novembre de 2010 finalitzà l'arrest domiciliari de la líder birmana i va ser alliberada. No es va tractar d'una amnistia, sinó del final de la condemna. Fou rebuda a la porta del seu domicili per unes 3.000 persones. Suu Kyi portava 15 anys empresonada o privada de llibertat, a la presó o bé en arrest domiciliari.

divendres, 2 de desembre del 2011

Targeta QSL de WINB, Estats Units






Targeta QSL de Word International Broadcaster (WINB), de Pennsylvania (Estats Units d'Amèrica), aconseguida després d'enviar un informe de recepció, en castellà, per correu-e a winb40th@yahoo.com. Va tardar 91 dies a arribar. La veritat és que no havia trobat en Internet cap targeta QSL d'aquesta emissora per la qual cosa la trobe encara més rellevant. L'austeritat de la targeta, no per això menys apreciada, contrasta amb els vistosos segells de la carta que la contenia, que ara descric:
El segell xicotet mostra un dibuix del Parc Nacional de Yosemite, ubicat aproximadament a 320 km a l'est de San Francisco, en l'estat de Califòrnia. És reconegut internacionalment pels seus penya-segats de granit, salts d'aigua, rius cristal·lins, boscos de sequoies gegants i una gran diversitat biològica.


Els segells més grans mostren Hattie McDaniel (1895-1952), actriu i cantant afroamericana, o siga negra, que va ser la primera a guanyar un Oscar i a qui el govern americà dedicà aquests segells en 2006. És possible que la recorden vostés en el paper de Mammy en Allò que el vent s'endugué, interpretació per la qual va guanyar l'Oscar ressenyat. A més, en 1947 protagonitzà el show radial The Behula Show, amb molt d'èxit, que van portar inclús a la televisió, encara que poc després Hattie moriria, només amb 57 anys.
Tots els seus èxits cinematogràfics i radiofònics la convertiren en un símbol per al moviment de defensa dels drets dels negres, desafiant convencions i injustícies. Malgrat tot, res va impedir que el cementeri principal de Los Angeles rebutjara soterrar-la, pel fet que en tota la nació no es permetia que les persones amb pell negra foren soterrades en el mateix lloc que les blanques. En 1999 el mateix cementeri va erigir un monòlit, en el seu honor i a manera de desgreutge.
Respecte a la Word International Broadcaster (WINB), difons les seues ones per a tot el món, des de l'estat de Pennsylvania, en la costa oriental dels Estats Units. L'emissora s'ubica en la ciutat de Red Lion. WINB va començar a emetre en octubre de 1962. Asseguren que són l'estació d'ona curta privada més antiga dels EUA. Diuen que han informat, entretingut i inspirat oients de més de 120 països. És una emissora de caràcter religiós el propòsit de la qual és promoure l'Evangeli de Jesucrist. Poden trobar més informació en http://www.winb.com/
 
 
 
 

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes